Skip to main content
BedrijfDiefstal

Diefstal op het werk

By juni 25, 2019No Comments

Zo losten wij een zaak van diefstal op het werk op

2 weken observatie met 6 mensen om de daders op te sporen

Diefstal door eigen personeel komt meer voor dan u zou denken. Ook dit bedrijf was slachtoffer van diefstal op het werk. Zij schakelden ons in om de daders snel en discreet op te sporen. En als professionele privédetectives is dat precies wat we deden.

Start van het onderzoek naar diefstal op het werk

De firma merkte dat er tijdens de werkuren koper gestolen werd door werknemers. Na een gedetailleerd gesprek met het bedrijf vermoedden we dat het om een georganiseerde “bende” ging. De diefstal gebeurde toen het bedrijf hun oude elektriciteit afbrak om nieuwe te leggen. De bende, bestaande uit ongeveer zeven personen, stal tijdens het werk koper en ander materiaal. Aan ons om de bendeleden te ontmaskeren en de gestolen goederen terug te vinden.

Detectieven

6

Duur

6 weken

Gestolen goederen

Koperen kabels

Werkwijze van het onderzoek

Aangezien het in deze zaak om een georganiseerde bende ging, besloten wij om er ook als een team voor te gaan. Resultaat: zes mensen deden twee weken lang observaties om de diefstallen in kaart te brengen. Zo kwamen we bijvoorbeeld te weten dat de spilfiguren van de bende een vader en zoon waren. Beiden werknemers van het desbetreffende bedrijf.

Resultaat van het onderzoek

Doordat we ons als team achter deze zaak schaarden, zagen we al snel resultaten. We kwamen te weten wie de spilfiguren waren en hoe de diefstal precies in z’n werk is gegaan. We hadden gelukkig ook een onderzoeksrechter die meewerkte. Zo konden we:

  • Huiszoekingen doen
  • De diefstallen sneller blootleggen
  • Het aantal betrokken werknemers bepalen

Het resultaat van al dit harde werk? De werknemers werden gevat en al het gestolen materiaal werd gevonden bij de vader. Het gestolen koper ging nadien naar een opkoper. Met andere woorden, op een relatief korte tijd konden we zowel de daders als het gestolen materiaal opsporen.

Verdenkt u ook werknemers van het stelen van goederen of geld? Contacteer ons om uw bedenkingen te bespreken en we bekijken samen de mogelijkheden.

Leave a Reply